Esély a munkához

A "Nyújtsd Segítő Kezed" Alapítvány 2008 szeptemberében indította el "Esély a munkához" című projektjét, amellyel a Békés megyében élő megváltozott munkaképességű nők és értelmi sérült fiatalok társadalmi befogadásának elősegítését, esélyegyenlőségük biztosítását illetve munkaerő-piaci esélyeinek javítását tűzte ki céljául.

A képzésben 10 fő értelmileg akadályozott pályakezdő fiatal vett részt, akik közül hatan a Munkaügyi Központon keresztül jutottak el az alapítványhoz, a többiek már az intézményben működő szociális foglalkoztatásban vettek részt szakképesítés nélkül, ezért számukra is nagyon jó lehetőségnek mutatkozott a képzés.

esely1Gyakorlati feladat megoldása közben B. Krisztián, a Szociális és Gyermekvédelmi Központban

A projekt elméleti és gyakorlati oktatásból állt, amit kiegészített a pszichoszociális támogatás és a kulcsképességek fejlesztése.

A tanfolyam ideje alatt a sérült fiatalokat szakemberek segítették: gyógypedagógus, szociálpedagógus, pszichológus, illetve mentorok.

esély2Elméleti oktatás a takarító képzésben résztvevők számára

A fiatalok örültek a lehetőségnek. A 10 hónap alatt nagy változáson estek át, kitartóbbak lettek, erősödött felelősségtudatuk. Jó kapcsolatok alakultak ki köztük, barátságok szövődtek.

Szorgalmas munkájuk eredménye lett, hogy mindannyian sikeres vizsgát tettek és szakképesítést szereztek.

esely3Gyakorlás közben a virágkötő tanfolyam résztvevői

A tanfolyam elvégzése után 2 fiatallal a DIG BUILD KFT kötött szerződést. 1 fő a Mécses Alapítványnál állt munkába, és 1 fő a Mentálhigiénés Egyesületnél takarítói munkakörben helyezkedett el.

3 fő továbbra is szociális foglalkoztatásban dolgozik a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központban

esély4A virágkötők kis csapatában mindenki sikeres vizsgát tett

A tanfolyam pozitív eredményeképpen az alapítvány további tanfolyamok szervezésének lehetőségét keresi felnőtt értelmi sérült fiatalok számára.

"Esély a Munkához"