Lehetőségek-esélyek

Hadd főzzek magam magamnak!

Gyakorlatban alkalmazzák, a Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány által biztosított életvezetési technikák program során szerzett ismereteket a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ ellátásában részesülő fiatalok.

A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány által indított program, mely a Békés Megye Önkormányzata által kiírt civil pályázaton nyert támogatásból valósul meg, immár a vége felé közeledik. A program időtartama alatt segítséget nyújtanak a sérült fiataloknak az intézmény keretein kívüli önálló életvitelre, nehezebb életfeladataikból adódó hátrányaik leküzdésének elősegítésére, mely által javulhat életminőségük.

100_7408_725_20100524192130_419Munka közben a konyha ördögei

A program hátralévő részében gyakorlati segítségnyújtás formájában az egészséges táplálkozás, a vásárlási szokások és főzési technikák elsajátításával kamatoztathatják az eltelt hónapokban játékos gyakorlatokkal megszerzett tudásukat.

A népszerű kereskedelmi tévéműsorokhoz hasonlóan egy főzőversenyt szerveztek a résztvevőkkel, melyben 3 csapat verseng az általuk összeállított menüsor elkészítésével. Az elmúlt alkalomkor a "Konyha Ördögei" elnevezésű csapat rakott krumplit készített, melyet a másik két csapat pontozással értékelt. Minden héten más csapat egy-egy menüjét kóstolhatják meg a Rehabilitációs részlegen élő és Nappali ellátásban részesülő fiatalok, melyet mindig nagy várakozás előz meg. A következő héten a "Hatszeműek" csapata veszi birtokba a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ tankonyháját.

100_7149_228_20100524192130_271A 3. csapat bablevest készített

Pályázatok