Rólunk

Jelenlegi hely

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/nyska/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

Alapítványunkat 1991-ben hozták létre a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ Szociális intézményegységének /jogelőd: Békés Megye Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthona/ dolgozói az intézményben lakó sérült gyermekek és fiatalok életminőségének javítása céljából. Szervezetünk segíti az itt élő értelmi-, mozgás- és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok habilitációját- rehabilitációját. Alapítványunk támogatásainak köszönhetően tárgyi eszközöket szerez be, valamint kulturális, sport, és szabadidős rendezvényeken való részvételt biztosít a gondozottak számára. Alapvető feladataink közé tartoznak továbbá a kirándulások, üdültetések szervezése, az intézeti életen kívüli élet megismertetésének támogatása. Nagy hangsúlyt fektetünk a sérült gyermekek és fiatalok társadalomba való integrálódására, ezért egyre több olyan programot szervezünk számukra, mely az intézményen kívül valósul meg.

Próbáljuk az intézményben dolgozó szakemberek munkáját, a lakóink életkörülményeit minél nagyobb arányban javítani, igyekszünk pályázatok útján fejlesztő eszközökkel, háztartási, és szórakoztatói elektronikai felszerelésekkel ellátni minden területet.

1999-ben egy védett munkahelyet hoztunk létre kertészeti és szárazvirág-kötészeti tevékenységgel. A mintegy kilenc éve működő kertészetünket jól ismerik már a békéscsabaiak, sőt megyeszerte hívnak minket virágot árusítani. A virágvásárainkon jó minőségű, viszonylag olcsó termékekkel jelenünk meg, ezáltal széles réteg ismeri meg a kertészeti tevékenységünk mellett alapítványunk célkitűzéseit is, találkozhatnak a sérült fiatalokkal. A foglalkoztatási rehabilitáció céljainak megfelelően jelenleg a szociális foglalkoztatás keretein belül 23 fő rehabilitációs intézményben élő, nappali ellátást igénybe vevő értelmi-, vagy mozgássérült fiatalt foglalkoztatunk, valamint a különböző pályázati támogatásnak köszönhetően a nyílt munkaerő-piacról kikerült megváltozott munkaképességű nőknek biztosítunk folyamatos képzési- és munkalehetőséget. Tavasszal kezdjük meg a balkonnövények, egynyári palánták árusítását, ősszel pedig cserepes dísznövényekkel jelenünk meg a piacon. Minden évben bővül szolgáltatásaink köre: a parkgondozás, a szárazvirág-kötészet mellett ma már évelő sziklakerti növényeket is szaporítunk, és árusítunk. A foglalkoztatási rehabilitáció során nagy hangsúlyt helyeztünk a sérült fiatalok, és a  megváltozott munkaképességű dolgozóink képzésére is, ezért a foglalkoztatási rehabilitációs programjainkban OKJ-s képzések, életmód- és mentálhigiénés tréningek is szerepelnek.

A kertészet különösen az alábbi tevékenységi körökben végez foglalkoztatási rehabilitációt:

- zöldség, virág, kertészeti termék termelése

- növénytermelési szolgáltatás

- egyéb máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelem

 

 

 

Rólunk

Alapítványunkat 1991-ben hozták létre a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ Szociális Intézményegységének dolgozói az intézményben lakó sérült gyermekek és fiatal felnőttek életminőségének javítása céljából. Szervezetünk segíti az itt élő értelmi, mozgás, és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok habilitációját, rehabilitációját.

 

Címkék