"TÁ-MASZ" TÁMOP-1.4.3

Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/nyska/public_html/includes/menu.inc 2405 sor).

uszt_logo_rgb      

TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024
"Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása" TÁ-MASZ A hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedését segítő támogató szolgáltatások kialakítása Békés megyében
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a támogatás összege 163.468.917,- Ft. A projekt időtartama: 2013. április 01.-2015. március 31.

 

A Nyújtsd Segítő Kezed Alapítvány 2013. április 1-én indította el az ?Innovatív, kísérleti foglalkoztatási programok támogatása? TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0024 számú programon belül a ?TÁ-MASZ? projektjét. Konzorciumi partner: Mentálhigiénés Egyesület.

Projektünkkel Békés megyében egyedül álló, fenntartható képzési és szolgáltatási programot kívánunk megvalósítani a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű, kiemelten a gyermekvédelmi ellátásban élő, vagy onnan kikerülő fiatalok számára.

Az újszerű képzési, szolgáltatási és speciális mentorálási programunk kidolgozásával és a gyermekvédelmi ellátások rendszeréhez kapcsolható TÁ-MASZ Tanácsadó és Szolgáltató Ház kialakításával hiánypótló szolgáltatás jelenik meg a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításában. Programunkba legalább 105 fő 18 éven felüli gyermekvédelmi ellátásban élő, vagy a gyermekvédelmi ellátásból kikerült fiatalt vonunk be, akik jelenlegi munkaerő-piaci státuszuk szerint pályakezdő álláskeresők, vagy inaktívak. A bevont személyek közül 105 fő képzésben és munkahelyi gyakorlaton vesz részt, számukra egyéni mentorálást biztosítunk. A gyermekvédelmi ellátásban felnövő, majd a rendszerből nagykorúságuk után kikerülő fiatalok védtelenek a társadalmi elvárásokkal szemben. A gyermekkorban szerzett sérülések miatt fokozott és folyamatos támogatást, segítséget igényelnek. Nagykorúságukig szakemberek hálózata foglalkozik velük, azonban a rendszerből kikerülve nincs lehetőség a segítségnyújtásra. A szociális háló terhelt, a közigazgatási rendszerekben eltűnnek a személyes jellegű problémák, ami tovább veszélyezteti a fiatalok munkaerő-piaci és társadalmi integrációját. Célcsoportunk tagjait a munkáltatók nem tudják megfelelő szakmai támogatás nélkül alkalmazni. Az utóbbi években kialakult gazdasági, társadalmi változások miatt olyan nagymértékben erősödött a leszakadó, hátrányos helyzetű társadalmi rétegek helyzete, hogy a célcsoportunk tagjai csak komplex szakmai beavatkozások hatására képesek a munkaerő- piacra belépni. A képességekre, személyiségre ható fejlesztések, tanácsadások segítségével képessé válhatnak/válnak önálló munkavégzésre, foglalkoztatásra. Mentális, szocializációs támogatás mellett fontos, hogy szakmai ismeretekkel, végzettséggel, munkatapasztalattal rendelkezzenek.

Szakemberek kísérésével elérhetik, hogy magasabb szintű készségekkel, ismeretekkel, mentális erősítéssel aktív munkaerő-piaci résztvevőkké váljanak.

  Infoblokk3_ESZA      

 

- PÁLYÁZAT ADATAI -
- GALÉRIA -
- KAPCSOLATOK -

   

 

 

 

Rólunk

Alapítványunkat 1991-ben hozták létre a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ Szociális Intézményegységének dolgozói az intézményben lakó sérült gyermekek és fiatal felnőttek életminőségének javítása céljából. Szervezetünk segíti az itt élő értelmi, mozgás, és halmozottan sérült gyermekek és fiatalok habilitációját, rehabilitációját.

 

Címkék